Accordhecsi Blog

1985 gyártású Honda Accord felújítása és mindennapjai.

Friss topikok

  • roBIKE: Szia! Az első képen látható felninek mi a típusa? Látom viszonylag régi bejegyzés, egész véletlen ... (2016.11.07. 16:22) Rekviem egy álomért
  • AdMiRaL4488: Szervusz! Ne haragudj, hogy kommentben talállak meg, de nem találtam e-mail címet. Tudnál nekem kü... (2013.10.27. 10:33) Breaking news!
  • Canis Lupus (accordhecsi.blog.hu): Keresem ezúttal a Cool a Verda Civic-es epizódját, ha feltöltené valaki és elküldené a linket, nag... (2011.12.22. 22:15) JDM Pali Karácsonya
  • CannonCTR: Jólvan látom nem unatkoztok ti sem,) (2011.10.07. 02:24) Lökhárító reload
  • CTD: mondjuk a sört megkaptam, azóta meg már esett eső, szal felejtsük el :) (2011.06.25. 07:59) A végjáték

Linkblog

2011.04.27. 17:52 Canis Lupus (accordhecsi.blog.hu)

Kapcsolatunk hullámvölgyei

 Átvészeltük  a telet és annak jól látható jeleit bizony a karosszéria sem leplezte. Rozsda rügyek a hátsó ajtó szélvédő keret tövében, néhány felületi rozsda itt ott és persze az amúgy is viharvert első sárvédő is ontotta magából  a rozsdalevet. Az összel már eltávolítottam az első sárfogó füleket így a műanyag doblemezt félrehajtva kimertem  a több évtizedes sarat, ami a sárvédő szempontjából már teljesen mindegy volt. 

 

Föltúrtam a netet, bontókat, ebay-t, sehol egy sárvédő. Utángyártott elem csak 89-től,gyári pedig rendelhető 83 000, azaz nyolcvanháromezer Magyar Forintért. Két választásom volt. Használom az autót szétesésig, vagy egy restaurátorban bízva legyártatom a korrodált részt. Megfordult a fejemben az autó eladása is, hisz két autó és egy motor fent tartása 1,5 fizetésből elég anyagi teher, hát még egy felújítás költsége. Ekkor váratlan fordulat állt elő. Honda fórumos ismerősöm rövid üzenetben küldött egy elég azonosíthatatlan fotót egy pincében heverő sárvédőről. Téves rendelés miatt egy pincében hevert néhány másik karosszéria elemmel együtt évtizedek óta. Nem is tudták megmondani milyen Accordra való, csak , hogy valami 80as évek körül gyártott modellé. Vajon mi az esélye, hogy pont egy 84-85 Accord első sárvédői legyenek? Ez egy ráncfelvarrot modell, a helyzetjelző és annak felfogatása nem azonos, 86-tól pedig modellváltás volt, annak a szélvédő felőli része más ívű. Vártam hát a nagyfelbontású képeket, mint kis srác a télapót. 

És igen, igen igen! Hát mi ez, ha nem égi jel?! :) 

Pár telefon, némi logisztikai szervezés és a sárvédők úton voltak Pécs felé. Darabját 20000 Ft-ért sikerült megvásárolni, ami nem kevés, de a 83e -es árhoz képest baráti, amúgy meg egy Lada utángyártott is belekerül 8 ropiba. Innentől már nem volt kérdés, kezdődhet a karosszéria rendberakása.  

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: honda accord youngtimer sárvédő


A bejegyzés trackback címe:

https://accordhecsi.blog.hu/api/trackback/id/tr552858789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása