Accordhecsi Blog

1985 gyártású Honda Accord felújítása és mindennapjai.

Friss topikok

  • roBIKE: Szia! Az első képen látható felninek mi a típusa? Látom viszonylag régi bejegyzés, egész véletlen ... (2016.11.07. 16:22) Rekviem egy álomért
  • AdMiRaL4488: Szervusz! Ne haragudj, hogy kommentben talállak meg, de nem találtam e-mail címet. Tudnál nekem kü... (2013.10.27. 10:33) Breaking news!
  • Canis Lupus (accordhecsi.blog.hu): Keresem ezúttal a Cool a Verda Civic-es epizódját, ha feltöltené valaki és elküldené a linket, nag... (2011.12.22. 22:15) JDM Pali Karácsonya
  • CannonCTR: Jólvan látom nem unatkoztok ti sem,) (2011.10.07. 02:24) Lökhárító reload
  • CTD: mondjuk a sört megkaptam, azóta meg már esett eső, szal felejtsük el :) (2011.06.25. 07:59) A végjáték

Linkblog

2014.12.13. 15:15 Canis Lupus (accordhecsi.blog.hu)

Rekviem egy álomért

Nos Kedves Olvasóm, már ha van ilyen, vagy Te aki aki egy gugliszörcs vagy szörfözés közben vetődtél ide és elolvastad korábbi irományaim, gondolom már sejted, miért egy a sejtelmes főcím.

 

Igen, az Öreglány ment a háztól, fájó búcsút vettünk tőle és elmorzsoltunk pár könnycseppet a szemünk sarkában. Az álom, hogy ezt a kiváló állapotú majdnem veteránt, évtizedekig őrizgetjük, melyet szombat délutánonként a garázsban polírozgatok, szertefoszlott. Se garázs, se ház, csak a panel albérlet és a lakótelepi parkoló ami állandósulni látszott. Szerencsétlen pára jobbára csak álldogált a ház előtt, persze hosszú utakra csak ezzel mentünk, széles mosollyal, ringatózva suhantunk a mi tepsi alakú ékszerdobozunkban. Így jártuk meg 2013 nyarán Szilvásváradot, melyet egy egri esküvő programjához csaptunk hozzá. 1100 km egyetlen hétvége alatt , 6,7 literes fogyasztással és a bal karom rákvörösre perzselésével. A balatoni nyaralások természetesen csak vele teltek, három heti holmival a bendőjében keltünk útra minden nyáron, elvégre egy családtagot nem hagyunk magára.

2014 nyarán hoztam meg a végleges döntést és 399e Ft-ért hirdettem meg az autót alufelnivel, tokkal vonóval. Ez az összeg amit az átlag hobbyautós első körben kifizet lakatosra és fényezésre. Meg kell mondjam nem tolongtak az érdeklődők, mivel ezért az összegért kispénzű polgár keresi a legjobb Astrát, vagy Swiftet az autóbuzik meg nem a hibátlan szürke eminenciást keresik, hanem mernek egy nagyot álmodni és Datsun Z-t, AE85 Toyotával, E30 -as BMW-vel szállnak fel a szopórollerre és kötik rá zsebüket a zajtalan pénzszivattyúra. Az ilyen álmok végzik pár millió forint és kb. ugyan ennyi ősz hajszál után egy lakatos ill. szerelő udvarán, vagy egy garázs mélyén. Szóval pár komolytalan vagy komolynak tűnő komolytalan érdeklődés után egy vicces megjegyzést követően az Öreglány a blogban többször is említett Phoenix Tyre Tominál kötött ki. Az ezzel kapcsolatos Skype beszélgetés és minden részlet 20 évre titkosítva lett, mert nem akarok nevetség tárgyává válni, hogy sefteltük el egymás közt legféltettebb kincsünket. Immáron Ő tekeri egyujjas szevókormányát és szeli az országutakat, viseli gondját és gördül be emelt fővel egy márka vagy veterán találkozóra. Ég veled Öreglány, köszönöm, velünk voltál éveken át, megihlettél számtalanszor és büszkén adtad át helyed egy modern családi kombinak. Most pedig beletettelek a jó emlékek képzeletbeli dobozába, hogy mesélhessek rólad évtizedek múlva. Nyomot hagytál bennünk és talán pár olvasóban is, intsetek, villantsatok rá ha az úton látjátok!

És , hogy mivel töltöm elkövetkező napjaim?

 

Panna lányommal, akit már nagyon várunk. 20 évre való munka és felelősség vár a küszöbön,de az Ő mosolya fog kárpótolni mindenért.

1 komment

Címkék: accord


A bejegyzés trackback címe:

https://accordhecsi.blog.hu/api/trackback/id/tr306979981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

roBIKE 2016.11.07. 16:22:59

Szia! Az első képen látható felninek mi a típusa? Látom viszonylag régi bejegyzés, egész véletlen nincs meg ez a felnid?
süti beállítások módosítása